Heilzame werking

Het contact met de natuur in verstedelijkt gebied en binnenshuis wordt steeds kleiner. Het is daarom belangrijk verbindingen te leggen met de natuur om de gezondheid en het welzijn binnen te verbeteren. Because every room should be a living room !

Het effect van kantoorplanten of groen in huis

Kantoorplanten zorgen voor een mooie en verzorgde uitstraling en bevorderen de creativiteit, productiviteit en gezondheid. De afgelopen jaren is een aanhoudende stroom artikels gepubliceerd over het Sick Building Syndroom, VOC’s, microplastics, luchtvervuiling en het effect van kantoorplanten op en rond de werkplek. Artikelen die het daglicht zagen onder de veelzeggende titels: “Klimaat verbeterend groen”, “Minder hoofdpijn in een groen kantoor” en “Productief met planten” bevestigen nu ook wetenschappelijk dat groen een noodzakelijke aanwezige in de kantooromgeving hoort te zijn, zeker in de door Corona voor altijd veranderde wereld.

 

Naast de luchtzuiverende werking van planten, zorgt verbinding met natuur ook voor andere voordelen.

 

Biophillic design bevordert creativiteit, vermindert stress en verbetert helderheid van denken. Ook verhoogt het ons algemeen welzijn en versnelt het genezingsproces. Door verschillende aspecten samen te brengen in een ontwerp, kan er een ideaal klimaat worden gecreëerd waarin mensen kunnen wonen, werken of verblijven. Biofiel ontwerp kan onder worden gebracht in drie categorieën: natuur in de ruimte, aarde van de ruimte en natuurlijke analogen.