Over mosmuur

Mosmuur specialiseert zich in unieke creaties uitgevoerd met mossen en natuurlijke materialen. Ons team combineert kennis en passie voor natuur, botanica, ecologie en kunst, waardoor uitzonderlijke projecten ontstaan. Wij bieden 6 onderhoudloze moswand-types aan, allen opgebouwd uit een combinatie van rendiermos of lichen, bolmos, lappenmos en gestabiliseerde planten. Een projectmedewerker van Mosmuur komt op aanvraag bij u ter plaatse om te kijken naar de ideale afmetingen om een maximaal effect te bekomen. We denken graag met u mee. Indien gewenst maken we fotosimulaties zodat u vooraf een goed beeld hebt van het eindresultaat én van uw budget. Naast moselementen bieden we ook living walls en overige interieurbeplanting (met optioneel onderhoud) aan.

Waar staan wij voor?

Mosmuur ontwerpt voor u natuurlijke creaties zonder onderhoud of zorg,
zo kan je ook zonder groene vingers van je huis een groene thuis maken.

 

 

 

Wij bieden 10 onderhoudloze mostypes aan, uitvoerbaar als wand, kader of logo, allen opgebouwd uit een combinatie van rendiermos of lichen, bolmos, lappenmos en gestabiliseerde of artificiële planten. Een projectmedewerker van Mosmuur komt op aanvraag bij u ter plaatse om te kijken naar de ideale afmetingen om een maximaal effect te bekomen.

 

Wij monteren het mos met een hoge mosdichtheid -middels ruim 3000 mosplantjes per vierkante meter- om een natuurlijke uitstraling te garanderen. Vanwege onze ambachtelijke en lokale productie is de afwerking en kwaliteit van onze wanden de allerhoogste op de markt. Door ons geleverde mosmuren zijn hierdoor in principe onderhoudsvrij en blijven jarenlang goed. De mosmuur hoeft niet besproeid of gereinigd te worden. Mosmuren behouden dankzij hun bio-polymeer coating voor zeer lange tijd hun kleur. Er zijn verschillende tinten en kleuren beschikbaar. Fel zonlicht, zeker op korte afstand van de mosmuur, zal echter het verkleuringsproces versnellen. Het mos heeft een hoge aaibaarheidsfactor maar is enigszins kwetsbaar en gevoelig voor pluk- of beloopschade. Onze projectmedewerkers adviseren u daarom graag over de geschikte locatie voor uw moswand.

NADA & Mosmuur - een groene samenwerking

Mosmuur is een dochterbedrijf van NADA, Nature & Aquarium Design Antwerp.

 

NADA is ontstaan vanuit een groeiende behoefte aan meer groen in een fel verstedelijkte omgeving en de toenemende trend van eco-design en indoor nature. Zaakvoerders Jan en Marieke Vos combineerden hun kennis en ervaring rond natuur, tuinieren, stadsontharding, aquariumdesign en aquascaping met een passie voor water, (kamer)planten en interieurvormgeving. Het resultaat is een prachtige en inspirerende winkel geworden.

 

NADA is een plek in de stad waar mensen zich net zo thuis kunnen voelen als in de natuur zelf. NADA is, behalve een winkel, toonzaal en aqaurium speciaalzaak vooral een plek waar mensen opnieuw verbaasd leren zijn over de eenvoud en de schoonheid van de natuur. De slagzin “every room should be a living room” vertaalt zich letterlijk in een veelzijdig assortiment met voor elk wat wils – van aquaria tot home made bloempotten, onderhoudsloze mosmuren, designobjecten en originele of moderne plantsystemen – er is een ruime keuze voor elk budget.