Hoe gaan we te werk ?

Wat te verwachten bij aanvraag en bestelling van uw uniek moselement ?

1. Afstemming op uw behoefte en interieur setting - bestelling

Na bezoek aan onze showroom of uw locatie stellen we op basis van uw noden, behoeften en wensen  in overeenstemming met uw interieur een (aantal) mooi(e) concept(en) op maat voor.

 

Om in eerste instantie een beter idee te krijgen van de mogelijkheden, zijn ook het bezorgen van foto’s, moodboards, bouwplannen etc. via e-mail mogelijk om de conversatie met ons te starten.

We tweaken graag dit voorstel nog waar nodig, alles is maatwerk.

 

Wanneer u overtuigd bent van het concept, ontvangt u van ons een orderbevestiging en gaan we aan de slag voor u.

 

Vervolgens contacteert onze planning u om in overleg een precieze installatiedatum vast te leggen. De levertermijn varieert naar gelang de drukte en omvang van het project. U ontvangt tevens nog een installatiemail met daarin een aantal praktische details omtrent de installatie.

2. De productie

De mooiste mossen worden door onze mensen met de hand geselecteerd en met dichtheid van 10 – 12 kg per vierkante meter bevestigd, om een optimale esthetische en akoestische wand te bekomen.

 

Standaard worden de mossen met harslijm  bevestigd op een FSC multiplex drager van  9 mm, een duurzaam plaatmateriaal. De totale dikte van een paneel met mos is ongeveer 5 cm.

 

Onze mospanelen worden gemaakt van het formaat 250 cm x 122 cm. Door meerdere exemplaren tegen- en boven elkaar te monteren creëer kunnen we ook grotere mosmuren creëren. Maatwerk is mogelijk, de maximale afmeting van een paneel uit één stuk is 250 x 122 cm. Als basis ondergrond voor ronde mosmuren gebruiken we buigtriplex.

 

De wanden worden bevestigd met schroeven en of pluggen door het mos en houten drager, door de hoge dichtheid van het mos zal deze niet zichtbaar zijn.

 

Kleinere moskaders voorzien we met een ophanghaakje, zodat handig zoals een schilderij kan worden opgehangen. Moselementen tot 100 cm kunnen indien gewenst per koerier verzonden worden.

3. Installeren / leveren / verzenden

Wil u zeker zijn van een perfect eindresultaat dan raden we aan de plaatsing door onze ervaren installateurs te laten uitvoeren. Zo vermijdt u ook eventuele schade door transport. Het grootste werk gebeurde reeds in onze werkplaats, de met mos beklede panelen / elementen zijn gelijk klaar voor installatie om zo weinig mogelijk overlast te bezorgen.

 

Afhankelijk van de grootte van de wand worden naden en eventuele randen worden ter plaatse zorgvuldig afgewerkt voor een strak eindresultaat. Onze medewerkers gaan pas naar huis als u 100% tevreden bent.

 

En daar is hij dan, uw eigenste Mosmuur !

 

We bieden 2 jaar garantie op de geleverde / geïnstalleerde elementen.

 

Wanneer u dan ook tevreden bent, laat dan zeker een Google review achter en spread the word !

Zelf installeren ?

U kan kleinere kaders eenvoudig zelf ophangen – we voorzien ze  hierbij van een ophangsysteem zodat kan worden opgehangen als een schilderij.

Grotere panelen en wanden kunnen eventueel ook zelf gemonteerd worden, we voorzien hierbij los retoucheermos zodat u zelf waar nodig kan afwerken.