FAQ

Een kort antwoord op de meest gestelde vragen.

De meest gestelde vragen over onze producten en diensten voor u beantwoord

Blijft een mosmuur zacht?

 

Mosmuren zijn blijvend elastisch en zacht. Bij een lage relatieve luchtvochtigheid (minder dan 35%) wordt het mos droger en meer kwetsbaar voor beschadiging. Bij extreme droogte kan het mos wat lichter van kleur worden. Bij een toename van de luchtvochtigheid neemt het mos vocht op en wordt het weer zacht, eventueel kleurverlies wordt dan op natuurlijke wijze hersteld. Meer info over relatieve vochtigheid kan u hier terugvinden.

 

Heeft mos onderhoud nodig ?

 

Onze mossen zijn door hun behandeling met biopolymeer in ‘winterslaap’, waardoor de wand geen licht, water of onderhoud meer nodig heeft en de planten eeuwig groen en levendig blijven.

 

Heb ik garantie?

 

Op de moswanden wordt een garantie van 2 jaar geboden, ingaande vanaf de datum van oplevering van het project. Inhoud van de garantie: Mosmuur garandeert de kleuren en de vastheid van de mossen bij een normale blootstelling van de mosmuur op de voorgestelde plaats van installatie. Indien dit niet het geval zou zijn, zal verkoper gratis de nodige herstellingen doen binnen een redelijke termijn. Bij offerte worden op vraag van klant attesten geleverd voor brandveiligheid, MSDS-fiches enz.

 

Kan ik het kader zelf monteren of plaatsen?

 

Ja, dit is perfect mogelijk. We geven graag meer info bij ophaling en bij grotere panelen is een montageschema bijgeleverd. Wil u graag een specifiek ophang-systeem of wandbeslag? Vraag naar de mogelijkheden bij de bestelling.

 

Welke opties zijn er voor de randafwerking?

 

Wij maken alles op maat en denken graag mee met de klant. We hebben tal van lijsten (hout, wit, zwart, metaal), in kleur of dikte naar keuze. Een andere mooie opties is te werken zonder lijst, de randen worden dan ook in mos afgewerkt. Prijzen kan u terugvinden in onze moscalculator.

 

Hoe stevig is een moswand?

 

Mos heeft een hoge aaibaarheidsfactor maar is gevoelig voor plukschade of aanraking. Bij grotere wanden voorzien wij daarom steeds een plint onderaan het moswerk.

 

Wat met geuren bij de start?

 

Van nature geurt het mos. Afhankelijk van de oppervlakte zal dit na de plaatsing een periode te ruiken zijn. De geur neemt gedurende enkele weken geleidelijk af en is volledig onschadelijk. Een goede verluchting versnelt dit proces.

 

Wat is de exacte levertijd ?

 

Doorlooptijd voor mos varieert naar gelang de planning, gemiddeld ligt deze rond de 6 weken. Voor levende beplanting ligt deze rond de 3-4 weken.
We leggen in overleg graag installatiedatum met u vast na bevestiging van uw project.

 

Is het mos egaal?

 

Mos is een natuurproduct, hierdoor komen natuurlijke structuur- en kleurverschillen voor.

 

Wat kost mos ?

Indicatieve prijzen zijn via onze handige moscalculator te bekomen. Prijzen voor moslogo’s zijn steeds op aanvraag, contacteer ons hiervoor via onze info@mosmuur.be en steek alvast vectorieel bestand van het logo in bijlage .