Akoestiek

Dankzij onze akoestische mospanelen en kaders, verandert uw ruimte, woonst of kantoor in een oase van rust! Een mospaneel is immers de ideale fluisterwand en een natuurlijke oplossing tegen een storende echo of galm.

Het muisstil-mos concept

Waarom kiezen voor een akoestische moswand?

 

Een storende resonantie of galm is vaak een erg hinderlijke doch onzichtbare aanwezige in de kamer of ruimte. Een echo of geluidsreflectie kan zich via kale muren, wanden of plafonds gemakkelijk verplaatsen.

 

In de moderne architectuur worden bouwmaterialen die bijdragen tot deze problematiek helaas steeds vaker toegepast. In een werk- of woonomgeving is een optimale akoestiek daarom belangrijk voor de productiviteit en uw comfort. In een luidruchtig restaurant zullen genodigden minder lang blijven dan in een serene ruimte. Het is bewezen dat werknemers minder stress en afleiding ervaren wanneer activiteiten plaatsvinden in stilte en werknemers dus productiever zijn in een stille en groene omgeving.

 

Moselementen zijn daarom ideale oplossing in deze situatie.

Vraag ons voor advies

Kies uit onze esthetische blikvangers met mos

 

Mosmuur ontwikkelde verschillende types akoestische mospanelen die o.a. toepasbaar zijn in kantoren, showrooms, een woonst of bij evenementen. Laat u adviseren over de geschikte fluisterwand voor uw persoonlijke situatie.

 

Het ‘Modern Mos’ of rendiermos paneel heeft een NRC waarde van 0,95 en is daarmee de optimale fluisterwand.

 

Onze esthetische variant  ‘Naturel’   dat meerdere soorten mos combineert heeft  een NRC waarde van 0,84 en dempt hiermee nog steeds effectief de galm.

 

De ‘Urban Jungle’ wand zorgt net zoals de variant ‘Green Forest’ voor meer reliëf en dynamiek in de ruimte omdat behalve mossen ook andere natuurlijke elementen worden verwerkt in de wand. Deze wand heeft een NRC-waarde van 0,76, waardoor deze uitermate geschikt is voor horeca of restaurants, grotere ruimten of historische panden met hogere plafonds.

 

Na ruim 8 jaar moselementen installeren hebben we best veel kennis vergaard over hoe het efficiëntste te werk te gaan en geven we graag gepast advies aan de hand van onze ervaring.

 

Meestal heeft u met een oppervlakte van enkele vierkante meters reeds het gewenste resultaat bereikt. Niet alleen het oog, maar ook het oor wil wat. Kies daarom voor een esthetische én functionele moswand om al uw geluidsproblemen te elimineren.

 

 

Indien advies alleen niet volstaat

 

Indien u twijfelt over de doeltreffendheid van onze akoestische panelen en zeker wil zijn van de potentiële impact kan onze partner geluidstechnicus ook ter plaatse opmetingen doen en een professionelen akoestische studie uitvoeren. Op deze manier kan u  het verschil ‘voor en na’ aan de hand van oppervlaktesimulaties  vergelijken. Voor deze uitgebreide studie werken we met een forfait van € 300 excl. BTW. Dit bedrag kan (gedeeltelijk) in mindering worden gebracht bij effectieve bestelling.

 

Waarom kiezen voor ons muisstil-mos concept?

Een akoestisch mospaneel heeft veel voordelen:

 

 • stiltenatuur als wanddecoratie
 • bewezen absorbsie coëfficiënt van 1.2
 • 100% duurzaam en ecologisch productieproces
 • zeer eenvoudig zelf te monteren
 • geen onderhoud of nazorg
 • ecologische interieur toepassing
 • ASTM-C423 – NRC waarde van 0,76 tot 0,96
 • vanwege hun behandeling zijn alle mossen B1 gecertificeerd
 • anti-allergeen en stofafstotend
 • levenslange garantie bij normaal gebruik (niet aanraken)
  akoestiek conform NEN-EN-ISO 11654: 0,52 – 0,650
 • geluidsmetingen ter plaatse mogelijk
 • Dit veld is bedoeld voor validatiedoeleinden en moet niet worden gewijzigd.