Kantoor – The Beacon

Bent u op zoek naar totaal groenoplossing, moswand of living wall voor uw interieur, kantoor of zaak en wil u graag rustig over de mogelijkheden praten? Dan nemen we u graag mee naar ons kantoor en showroom in ’The Beacon’. Hier kunnen we in een groene en inspirerende omgeving bespreken waarmee we u het best van dienst kunnen zijn. We nemen graag de tijd om bij een koffie uw project te bespreken.

The Beacon - kantoor & showroom

Antwerpen trekt vandaag haar digitale zevenmijlslaarzen aan. In het Tolhuis, op het snijpunt van stad en haven, wordt The Beacon ontwikkeld, een business en innovatiehub met kantoren voor krachtpatsers in het Internet of Things (IoT). Technologische corporates, innovatieve startups, scaleups en toponderzoekers komen er samen om voor industrie, logistiek en smart cities sterke producten en merken te ontwikkelen.

 

Antwerpen zet al jaren sterk in op de kracht van digitale netwerken en op het ontwikkelen van een ecosysteem voor digitale innovatie, waarin grote en kleine bedrijven, startups en scaleups, onderzoekers en kapitaalverschaffers elkaar vinden. De stad is ervan overtuigd dat die kruisbestuiving van grote technologieleveranciers in IoT, flexibele startups en scaleups en toponderzoek het potentieel heeft om de klassieke industrie en logistiek “waar de stad al sterk in staat “ duurzaam te innoveren. Dat zorgt voor sterke internationale positionering, nieuwe business en jobs.

 

In The Beacon, het herdoopte Tolhuis, wordt dat ecosysteem verankerd. IoT, dat in essentie domme apparaten en infrastructuur connecteert door er communicerende sensoren in te bouwen, is daarvoor bij uitstek geschikt.

 

Ook MOSMUUR is hier een alom aanwezig partij. Wij verzorgden de groeninrichting van de Beacon met diverse producten en afdelingen voor oa.  Lantis, Universiteit Antwerpen, Imec, IDLab en Quares en gaven daarmee een groen karakter aan het gebouw.

 

 

Daarnaast is The Beacon ook het testplatform voor het AtmossfAIR project, een joint-venture tussen NADA, Mosmuur en het Finse Genano. Samen ontwikkelen we duurzame luchtzuiveringsinstallaties in een groen kleedje, waarvan de werking in kaart wordt gebracht door de sensoren van IDLab en Imec. Kortom: een unieke showroom met een adembenemend uitzicht waar bezoekers onder meer 52 moswanden, onze Atmossfair installatie, kantoorgroen en dakterrasbeplanting en verschillende ecosystemen.

 

The Beacon

Sint-Pietersvliet 7, 2000 Antwerpen. Enkel op afspraak.

http://thebeacon.eu

Zesde en zevende verdiep : UA & Imec

In totaal zijn er 52 mospanelen in diverse uitvoeringen en formaten te bewonderen en nog veel meer. Zeker een bezoek waard !