Talent-IT

Met een prachtig nieuw kantoor met zicht op het Antwerpse Houtdok, wou Talent-IT ook binnen een mooi concept uitwerken, waarin groen niet mocht ontbreken.

Samen met INKarchitecten werkten we een groenbeleving uit waarbij ook enkele unieke combinaties werden gemaakt schors. Het eindresultaat is een variatie van verschillende mostypes in natuurlijke groentinten , zonder enige vorm van onderhoud.

 

Op het gelijkvloers voorzagen we in de eetruimte in de nis achter de zitbank een modern moss met zachte groentinten die geleidelijk in elkaar over vloeien.

 

Op het eerste verdiep zijn er aan de buitenkant van de belcellen op maat gemaakte hoekwanden voorzien waarbij onderaan begonnen werd met schorswand, die organisch overgaat naar een naturel mos met af en toe accent van gestabiliseerde jungle. Er werden vooraf zwarte boorden geplaatst zodat onze projectuitvoerders de in het atelier gemaakte panelen hier handig tegenaan konden worden.

 

Binnen in de belcellen werd om akoestische redenen ook een rendiermoswand voorzien met op afstandhouders de namen van de favoriete restaurants uitgewerkt in populierenhout.

 

Tot slot werd door de toilet signalisatie ook in eiken – rendiermos combinatie uit te werken, nog een laatste link gelegd  als terugkomend groenelement in het interieur.

 

Foto’s: © Michael Thomas Jones – Ontwerp: I.s.m.  INKarchitecten
www.talent-it.be

 

Tech specs:

  • Moswand eetruimte – 1525 x 4310 mm – Modern mos met v.l.n.r. mosgroen, mediumgroen, grasgroen, mediumgroen, muntgroen, mediumgroen, mosgroen
  • 2 hoekwanden en 2 pilaren met onderaan schors met organische overgang naar mosgroen rendiermos, naturel en accenten van jungle
  • 2 medium groen wanden in de belcellen 1220 x 1090 mm met 6 mm gelaserd populieren letterlogo op magnetische afstandhouders
  • 2 uit eik uigefreesde toiletlogo’s  250 x 250 mm met daarin mediumgroen rendiermos