Apotheek Broeckx

"Klaar voor de toekomst."

Bezoek aan Apotheek Broeckx,  een ware belevenis.

 

Meer dan 100 jaar geleden opende ze op de hoek van de Jezusstraat in Antwerpen. In de jaren ’50 verhuisde ze naar de Meir, tegenover de Stadsfeestzaal, waar apotheker Dirk Broeckx ze in 1979 overnam. In 1982 verhuisde de apotheek naar haar huidige ligging aan de Teniersplaats aan de vlakbij overgang tussen Meir en Opera.

 

In 2018 onderging de apotheek een grondige facelift en werd geïnvesteerd in de toekomst. Zo werd onder andere een robot geïnstalleerd die de gewenste producten voor de klant oppikt uit het depot, waardoor de apotheker zelf meer gerichte info en advies kan geven aan de klant. Twee zittende bedieningen zorgen ervoor dat een rustig, confidentieel gesprek echt mogelijk is. Daarnaast werd ook een heuse “preventie werkbank” opgezet, waarop metingen voor  o.a. BMI en bloeddruk kunnen worden uitgevoerd en een aanbod van telemonitoring en app’s kunnen geprobeerd worden.

 

Omdat de eigenaar de natuur naar binnen wou brengen, werd gekozen voor gebruik van veel hout en groen in de vorm van forestgroen rendiermos rondom de glazen deur naar het depot.

Gerelateerde producten