A ka so

Moskader met massief houten lijst in middengroen rendiermos voor de A ka so winkel te Antwerpen en Brussel. Eigenaar Philippe Vertriest houdt van de natuurlijke uitstraling van onze moswerken, wij houden van zijn krachtige en pure collectie. En geen klein beetje! Het is onmogelijk hier zonder een basic buiten te wandelen.

Voor een eerste eigen winkel koos Vertriest resoluut voor thuisstad Brussel. In de nieuwe winkel wordt de totstandkoming van de collecties ook toegelicht met foto’s en video’s van de workshops in Ethiopië. Daarnaast is er ook een wand van echt mos, ambachtelijk gemaakt door Mosmuur, ‘dat mij herinnert aan het intense groene landschap in het zuiden van Ethiopië’, klinkt het.

Op wandelafstand van het MOMU opende het Belgische modemerk Akaso een tweede eigen winkel. De oprichter van het merk, Philippe Vertriest, is vader van twee Ethiopische dochters en stampte Akaso uit de grond na de ontdekking van het boek ‘Painted Bodies – African Body Painting Art, Tattoos & Scarification’: een concept dat Afrikaanse kunstenaars en Belgische ontwerpers verbindt.

Het label bestaat uit collecties waarvoor de patronen en prints ontworpen werden door de Ethiopische Karastam. De stam staat bekend om zijn opvallende bodypainting, wat de inspiratie vormt voor de prints. Iedere print in de collectie is het werk van een vast team artiesten – zowel vrouwen als mannen – uit de Karastam. Akaso vergoedt hen zoals westerse freelance ontwerpers. De kledingstukken worden in Europa gemaakt, met Europese materialen.

Koningsgalerij, hoek met de Beenhouwersstraat, 1000 Brussel

Nationalestraat 15-17, 2000 Antwerpen

 

www.akaso.eu

Gerelateerde producten