Restaurant Cuchara

Zwart mos als kunstinstallatie voor Restaurant Cuchara in Lommel. Chef-kok Jan Toernier zocht naar een artistieke aanvulling om de akkoestiek in zijn sterrenzaak te verbeteren, zonder te raken aan het bestaande decor. We ontwikkelden verschillende zwarte mos-stroken zwevend boven de tafels en enkele horizontale moskaders bij de wijnkamer.

Jan Tournier, Jong Keukengeweld Chef en uiteraard ook één van de Flanders Kitchen Rebels, is een chef met een visie en duidelijke identiteit. Wat ons zo aanspreekt aan zijn stijl is dat deze anders is, weg van het hedendaagse, simplistisch, puur en zeer intens. Een stijl waar je voor moet zijn maar die je nergens anders ervaart. Het is zijn kunstzinnige aanpak met oog voor presentatie en veel diepgang die dit één van ’s lands meest interessante restaurants maakt. En inderdaad…Lommel is dichterbij dan je zou denken!

Het moderne restaurant verhuisde integraal naar de achterbouw van het bestaande huis en zorgt voor een gloednieuwe restaurantbeleving. Het nieuwe interieur met indrukwekkende moswanden brengt nog meer synergie met de gerechten en gastronomische kunstwerken van de chef. Warme materialen, mos, minimalistisch meubilair én een indrukwekkende glazen sculptuur, Root genaamd. Meer heb je niet nodig voor een ideale culinaire beleving.

Gerelateerde producten