FAQ

Een kort antwoord op de meest gestelde vragen over mos!

De meest gestelde vragen over onze producten en diensten voor u beantwoord

Blijven moswand zacht?

Mosmuren zijn blijvend elastisch en zacht. Bij een lage luchtvochtigheid (minder dan 30%) wordt het mos droger en meer kwetsbaar voor beschadiging. Bij extreme droogte kan het mos wat lichter van kleur worden. Bij een toename van de luchtvochtigheid neemt het mos vocht op en wordt het weer zacht, eventueel kleurverlies wordt dan op natuurlijke wijze hersteld.

 

 

Wat met onderhoud?

De planten zijn door hun behandeling met biopolymeer in ‘winterslaap’, waardoor de wand geen licht, water of onderhoud meer nodig heeft en de planten eeuwig groen en levendig blijven.

 

Heb ik garantie?

Op de moswanden wordt een garantie van 2 jaar geboden, ingaande vanaf de datum van oplevering van het project. Inhoud van de garantie: Mosmuur garandeert de kleuren en de vastheid van de mossen bij een normale blootstelling van de mosmuur op de voorgestelde plaats van installatie en dit gedurende een periode van 5 jaar vanaf datum van de installatie.Indien dit niet het geval zou zijn, zal verkoper gratis de nodige herstellingen doen binnen een redelijke termijn. Bij offerte worden op vraag van klant attesten geleverd voor brandveiligheid, MSDS-fiches enz.

 

Kan ik het kader zelf monteren of plaatsen?

Jawel, dit is perfect mogelijk. We geven graag meer info bij ophaling en bij grotere panelen in een montageschema bijgeleverd. Wil u graag een specifiek ophang-systeem of wandbeslag? Vraag naar de mogelijkheden bij de bestelling.

 

Welke opties zijn er voor de afwerking?

Wij maken alles op maat en denken graag mee met de klant. We hebben tal van lijsten (hout, wit, zwart, metaal), in kleur of dikte naar keuze. Een andere mooie opties is te werken zonder lijst, de randen worden dan ook in mos afgewerkt. Prijzen kan u terugvinden in onze moscalculator.

 

Hoe stevig is een moswand?

Mos heeft een hoge aaibaarheidsfactor maar is gevoelig voor plukschade of aanraking. Bij grotere wanden voorzien wij daarom steeds een plint onderaan het moswerk.

 

Wat met geuren bij de start?

Van nature geurt het mos. Afhankelijk van de oppervlakte zal dit na de plaatsing een periode te ruiken zijn. De geur neemt gedurende enkele weken geleidelijk af en is volledig onschadelijk. Een goede verluchting versnelt dit proces.

 

Wat is de exacte levertijd?

Onze productie en levertijd is mede afhankelijk van de verkrijgbaarheid van het mos, gemiddeld zo’n 4-6 weken.

 

Is het mos egaal?

Mos is een natuurproduct, hierdoor komen natuurlijke structuur- en kleurverschillen voor.

 

Kan ik mijn kader in de zomer buiten plaatsen?

Rendiermos is niet geschikt voor gebruik in de buitenlucht; regen/hagel/wind/sneeuw kunnen voor schade zorgen. Beschut onder een overkapping is er echter geen probleem. Wil je een moswand buiten? Ga dan voor onze outdoor variant. Deze moswnad kan tegen regen en vocht en temperatuurschommelingen.

 

Welke variaties zijn er?

Er zijn veel gebruiksmogelijkheden: mos is geschikt voor bekleding van wanden (eventueel met een logo, motieven, beplanting, natuurlijke elementen, schors of takken), zuilen of kolommen, plafonds, mobiele scheidingswanden, als groen schilderij enz. Kijk voor meer inspiratie bij de projecten en realisaties.